Guilda: Exalted - Phobos / Alliance
den: pátek
čas: 9:27
Boss: Mimiron HM

1. pull:
Guilda se seřadila pod čudlíkem a start. Hráči se svědomitě posouvají od ohňů, o které se starají jeden/dva lidé. Plasma Blast nečiní žádné problémy, stejně tak útěky od Shock Blastu. Co jsem pak sledoval další pully, tak by se dalo říct, že první a druhou fázi má celkově guilda zvládnutou velmi pěkně a až na výjimky tam nikdo neumírá. I když taková výjimka zrovna u Mirka může rozhodnout o nevydařeném pullu.

První fáze končí s relativně dobrým časem, ty Mimironovi vykecávačky umí hrát dobře na nervy. Druhá fáze začíná. Raid se seřadil k sobě dál od bosse a počkal, až to na něm vybouchne. Pak se opět jako v první fázi mírně od ohně posouvali. Hráči se poměrně hodně tlačí k bossovi, jelikož si jsou vědomi případné hrozby z LB a taktéž využívají častého hašení ohňů pod bossem. Udržují si od něho mírný odstup a čekají, kam hodí water bombu. Dle toho zareagují, nechají ji bouchnout a pak už se všichni běží pod bosse, jelikož bude následovat LB. Druhá fáze taktéž nečiní vleké problémy. Teda alespoň většině lidí, protože tentokrát to někdo nevychytal a pár lidí water bomba či ohně poslali ke dnu. Něco se poressovalo a třetí fáze je tu.

Mnohými je tato fáze považována za nejtěžší. Správně načasovat killování assaultů, uhýbat se ohňům a ještě dávat pozor na hasiče (emergency) při zachování pořádného DPS, pro někoho to může být silné kafe. Guilda pomalu obíhá místnost po vnějšku, jelikož skoro celý prostředek je v plamenech. První Assault dole, loot core, vzápětí hned druhý Assault, druhý core. Většina guild to dělá stejně, asi je to tak nejlepší. Shodit hlavu (2x) a BL. Třetí Assault už být ani nemusel, jelikož se guilda dostala do čtvrté fáze.

Z vrchu by se mi to dobře radilo, když odtud vidím veškeré volné místa, ale dole je to poněkud méně přehledné. Čtvrtá fáze nepřipouští žádné zaškobrtnutí, jakékoli zaváhání je tvrdě potrestáno a to se právě guildě stalo. Většinou dělá hráčům problém kombinace LB, miny a ohně. Na LB taky pochcípalo nejvíce lidí. Ti, kteří to umí lépe, samozřejmě vydrželi až do úplného konce a tím byl v tomto případě enrage.
2. pull
Druhý pull se velmi podobal tomu prvnímu, alespoň zpočátku. První fáze měla obdobný ráz jako v prvním pullu, avšak druhá fáze se guildě moc nepovedla. Pár lidí zaspalo na LB nebo je skolil oheň. Do třetí fáze se guilda sice dostala, nicméně bylo už tolik mrtvých, že to radši vzdali, aby rychle mohli jít na další pull.
3. pull
V tomto pullu byla první fáze lehce přikořeněna Mimironovým portováním se. Nicméně to hráče nevyvedlo z rovnováhy a lehce si s tím poradili. Možná na tom ztratili nějakou tu sekundu, pokud se portoval od někoho na OoR.
Před druhou fází se opět shromáždili u sebe a počkali si na výbuch. Poté se začali posouvat dokola po místnosti. Opět se drželi blíže u bosse a čekali, kam hodí water bombu. Ale ale, pár lidí opět zaspalo na LB a potáceli se k zemi. Tady se nesmí na nic čekat, o sekundu pozdější reakce může rozhodnout, zda hráč přežije či nikoliv. Tak opět rychle zdechnout a odznova.
4. pull
První a druhá fáze podobná jako dříve, ale s tím rozdílem, že nyní guilda zabrala na DPS a celkově byla rychlejší. Druhá fáze asi byla některým ještě dovysvětlena nebo už se dostali do správného tempa. Po water bobmě pod bosse, očekávat LB a zařídit se dle toho. Mezitím se vyhýbat ohňům. Však kde je problém? So easy :D

Ve třetí fázi jsem si na začátku všiml, že měli poměrně štěstí na spawn hasičů. Spawnovali se daleko od raidu, až jsem jich napočítal asi 6, kteří to tam hasili. Opět zabili prvního a vzápětí druhéh Assaulta, BL a zerg hlavu. Nyní to vypadá opravdu nadějně a čtvrát fáze přichází. Moc ohňů jim tam nezbylo, jelikož hasiči odvedli skvělý kus práce.
Pozor na počáteční rozhození bom. Na to občas melle kape, když to hodí nedejbože přímo na ně. Sice měli místnost poměrně čistou (bez ohňů), ale to se velmi rychle mění. Zde začíná ta pravá improvizace. Kdo umí, ten umí a kdo neumí, tak...to kazí ostatním. Ohně se rychle šíří a volných míst rychle ubývá. Začátek je ještě slibný, většina lidí žije a dle toho jdou taky HP Mimirona dolů. Nicméně s přibývajícím časem, reagováním na LB, Shock Blast a miny se ukazuje, kdo event plně ovládá. No tak stane se - právě někdo chcípl na raketě, což by se určitě stávat nemělo. Už se blíží konec a jak jdou HP bose dolů, tím míň zůstává lidí. Většinou je to mina, občas hodí blbě LB a v kombinaci s přebíháním přes ohně to některé stojí život. Stále jich je ale dost na to, aby mohli bosse pokořit.

Heh, dívám se tady do svých poznámek a mám tu napsané: ,,Ty vole, to není možné, to byly tak dvě sekundy." Ano, zhruba tolik dělilo guildu od killu. Sledoval jsem jednu část a ta měla cca 20k HP, nevím, jak na tom byly ostatní části. Každopádně enrage timer je neúprosný. Co jsem se pak dozvěděl, tak to guilda na mumblu těžce rozdýchávala a i mě se zrychlil tep. Ono i když nějaké fighty sledujete a je to napínavé, tak vás to vtáhne a přistihl jsem se, že je očima tlačím, aby ten boss padl a pak nic. No puls jsem měl hodně vysoko.

5. pull
Tento pull si schválně pouštím stopky. První fázi jsem si je zapomněl pustit včas. Nicméně tato fáze padla poměrně rychle oproti dřívejším pullům. Opět bez závažnějších problémů. Druhá fáze bývá ta nejrychlejší, což potvrdili, když ji dali za 1:36 s. Ve třetí fázi nadělalo pár emergency paseku, když se jeden nezabill včas a odfoukl pár hráčů, jinak opět přes dva cory na BL a zerg. Když zde nikdo neumřel na ohních, pak tu neumírali prakticky vůbec. Třetí fáze dole za 2:12 s., velmi pěkné.

Čtvrtá fáze...rychle jsem šel otevřít dveře a než jsem se vrátil, pár lidí bylo dole, takže řízený wipe. Říkal jsem si, jaká je asi na mumblu nálada, když ho už tak tak měli dole a s pokročilou hodinou večerní, jak douho tu ještě zůstanou?
6. pull
Opravdu nepovedený. Už je toho na hráče asi trošku moc a začínají se nesoustředit. Hned první Shock Blast zabije pár lidí. Guilda chvíli přemýšlela, zda bude v tomto pokusu pokračovat, ale nakonec ne.
7. pull (čas 10:45)
Hráči si asi šli rychle opláchnout obličeje studenou vodou, jelikož další pull stál za to. První a druhá fáze byla nádherná s poměrně dobrým časem. Schválně jsem si stopnul, jak dlouho Mimiron kecá mezi druhou a třetí fází a vyšlo mi to cca 23 sekund. Třetí fáze začala v 4:53 s.
Opět měli štěstí na hasiče, kdy se doslova přemnožili a hasili jako o život. 2 Assaulti, hlava, BL a zerg. Třetí fáze šla velmi ale velmi rychle. 6:47 s. konec třetí části. Že by konečně?

Místnost byla nádherně uhašená. Buď teď nebo nikdy. Shock Blast, pryč, k němu, LB...ze začátku bylo vše přehledné a šlo to rychle. Jak už ale ohňů přibývalo, začínalo jít do tuhého. Ještě že mají ti paláti bublinu, cíleně kašle na LB a vesele healuje. Je třeba udržet raid, je to blízko. Boss už se tahá podél zdi, všude jsou ohně a zvyšuje se možnost šlápnutí na miny, což se následně potvrzuje. Pár min si vyžádalo své oběti. Nicméně guilda nechtěla připustit, co už se jednou stalo, a proto prala do bosse, co to šlo. Pár dobře otočených LB jim pomohlo a boss padnul v čase 9:48 s.
Guilda si zaslouží pochvalu za vytrvalost. Jestli šla guilda dále, nevím, já už jsem z toho byl unavený a to jsem to jen pozoroval :D
Gratulace!

Sekce
Štítky
Kalendář článků

Nové komentáře
vBulletin zpráva