[ PHOBOS status: ONLiNE | DEIMOS status: ONLiNE | ARES status: ONLiNE | KRONOS status: ONLiNE | LOGIN status: ONLiNE ]

• Ulduar pod lupou VII

Tak jste se konečně dočkali a 7. díl je na světě. Tentokrát to bylo opravdu "dlouhé".

Guilda: The Hobble Sawyers - Phobos / Alliance
    den: nějaký ted den zpět už to bude
    čas: 18:25
    Boss: Freya HM

,,Nazdar bando," spustil jsem, když jsem se k nim naportoval. ,,Měli byste zájem se objevit v Twinstar Times?"
    ,,Jasně," zaznělo z jejich řad.
    So let´s go.

Oblétnu si celou místnost a vidím dva keepery živé. Třetího jsem nikde nenašel, ale záhy jsem zjistil, že někdě asi bude, protože se objevovaly abbility všech tří stromů. První vlna je tu a na rozehřátí se objevil strom. Jsem zvědav, jak budou uhýbat ze světel, protože to je jediným problémem při této fázi, že někdo stojí pod stromem a ignoruje světlo.

První vlna padla a nezanechala žádné výrazné škody v řadách guildy. Druhá vlna je zde a máme tu trojičku. Koukal jsem se teda jen na Snaplashera a jestli nenechají procnout stromeček, ale najednou Snap lehnul, mrknu na ostatní dva addy a ti už taky žrali hlínu. Opravdu všichni 3 padli defakto zaráz. V hodně případech dá guilda prvního nebo první dva a pak chvatně doráží třetího. A je tu moje nejoblíbenější vlna - houf kytiček.

No nebyla snad ani jedna světová strana, kde by se kytky nerozutekly, ale tak nějak to guilda přežila. Nechybělo však málo k wipu, protože si skoro nechali procnout strom. Aspoň zde lidi vědí, co dělat, když po nich jde strom, protože kytky byly skoro všude.

Na další tři vlny bych mohl napsat jen repete, protože to bylo skoro jako přes kopírák. Sem tam se stalo, že někdo umřel, ale bylo to jen pár mrtvol, které se poressovaly. Opravdu moc lidí nechcípalo. Většinou někoho zabila kytka nebo právě někdo někoho odpálil ve světle.

Bomby na zemi a začíná další fáze. Přes řeku, zničit rooty, nestát ve světle a HLAVNĚ nenechat procnout strom, což se teď guildě podařilo. Freya pod 50% HP a nechali si ho procnout. Je pravda, že ho Freya hodila hodně špatně, nicméně i na takové situace musí guilda reagovat. K jejich štěstí však měli ještě poměrně dost času, takže nakonec slavili vítězství v podobě mrtvé Freyi.

Nevím sice, kolik pullů už na HMódu absolvovali minule nebo než jsem k nim přišel, nicméně ho dali na první pull, co jsem byl s nimi a jednalo se nejspíše o FK guildy, jelikož mi tam najel achieve spam.

No to bylo slušné, řekl jsem si. Kam asi vyrazí poté? Je to sice trapné, ale opět vám přináším dění z Mimirona. Nějak budu muset najít guildy v jiných fázích v Ulduaru. No tak tedy budiž. Posílení sebedůvěrou z předchozího killu a ještě relativně slušnou časovou rezervou do večerníčku guilda skočila rovnou po hlavě na HMód.

čas: 18:45-jak jsem byl unavený, ani jsem na hodiny neviděl
    Boss: Mimiron HM

První pull proběhl až v 19:17. Asi se dlouho rozhodovali, vysvětlovali taktiku, doportovávali. No už jsem to chtěl zabalit, ale říkal jsem si, že z jednoho bosse se udělat článek nedá, tak jsem vydržel. Už předem vám mohu říct, že guilda doslova naplnila význam slova PROGRESS.

1. pull

Začátky jsou vždy takové neotrkané. Sice si určili, kdo bude tahat ohně a jak se budou posunovat a kde mají stát, nicméně tahač se zpočátku v ohních pěkně vyžíval. Defakto po všechny pully, až na ty poslední, dělal některým jedincům problém Shock Blast. Na těch prvních pullech to bylo nejvíce znát a už první Shock Blast v prvním pullu to potvrdil. Pak ještě pár lidí pozdechalo na ohních či nebyli prohealování, ale nakonec to došolíchali do druhé fáze. Z první fáze si však s sebou nesly ohně ve všech třetinách, tudíž i kdyby byli v plném počtu, měli by tuto fázi nadmíru těžkou. Trošku by to chtělo stát více nakopě, v tento pull si každý stojí skoro kde chce, asi už tuší, že bude wipe, nebo jen nedostali někteří hráči instrukce? Uvidíme v dalším pullu.

2. pull

Začátek velmi podobný tomu prvnímu. Lehké problémy s rozestupy, opět u některých nezvládnutý Shock Blast nebo i nezvládá heal prohealovat raid?

Zlaté combat ressy a je tu druhá fáze ve větším počtu lidí než předtím. Ohně byly opět velmi rozšířené po místnosti a před druhou fází tomu guilda moc nepomohla, když si je rozšířila ještě víc. Naštěstí pro ně hned první water bombu hodil tak dobře, že velkou část ohňů uhasila. Laser Barrage, oheň vlevo, oheň vpravo a než se resto druid rozkoukal, byl mrtvý. Tady se opravdu nesmí zaspat. No tak tohle bude nádhera milí čtenáři. Už jak to vidím z mé pozice nad raidem, začínám se smát. Ta nejlepší wipovací kombinace vůbec je právě zde. Water bomba a raid se posunuje na druhou stanu. O-ou, následuje Laser Barrage přesně do míst, kde se posouvali. Raid se zastavil, vlevo water bomba, na ně Barrage. Co teď? LB se rovná IK hned, zkusí se tedy přiblížit kousek víc za water bombou. Nádherný odpal bombou přímo do LB. Trošku mi jich bylo líto, protože za tohle guilda nemůže, ale i já sám jsem měl možnost si vychutnat tuto kombinaci. No nic, tak odznova.

3. pull

Zde už bylo vidět mírné zlepšení. Rozestupy měly jakousi logiku, tahač ohňů už v nich taky přebytečně nestál, nicméně Shock Blast dělá opět paseku. Pak začal server stávkovat.

4. pull

Hurá, konečně na Shock Blast nikdo neumřel. Nicméně ještě meleečka nevychytala problém s minama. Kdyby to nebyli pláťáci, tak kapou jeden za druhým. Pád serveru je asi trošku rozhodil a velmi špatně si teď počínali při nakládání s ohni. Někteří na tom i zařvali, což vedlo k wipu.

5. pull

Jakoby si guilda řekla, že první a druhé fáze už bylo dosti a je třeba se posunout zase o krůček dál. Konečně první fáze, kde nikdo nezařval a i ohně se udržely v určitém mantinelu. V druhé fázi to krom smrtelné kombinace LB a water bomby moc těžké není...ovšem, pokud se nezaspí, jako se teď pár lidem stalo. Zde je opravdu třeba si jen trošičku dát pozor, jinak je to nejlehčí fáze. Nicméně opět zafungovaly zlaté combat ressy a poprvé se dostáváme do třetí fáze. Zde jsem byl fakt docela překvapen. Touto fází propluly jak nůž máslem.

Možná i oni sami se divili, jak jim to vyšlo. Emergency se zabíjely, když byly blízko raidu, dva Assaulti dole, shodit hlavu, BL, ke konci dorazit třetího Assaulta a pak čtvrtá fáze. Opravdu se tato fáze v podání většiny guild liší asi nejméně. Ze začátku to vše vypadalo slibně, ohně už byly téměř všude, no zlatá water bomba udělala alespoň trochu místa. Bohužel však někteří opět zaspali na Laser Barrage. Kdyby guilda měla více času, tak by to snad i dala, nicméně wipe na cca 3,5 mega HP. Ale to je tak u každé guildy. Nejdříve nestíhat enrage a až se dopiluje taktika, tak k tomu přidat i trošku více toho DPS.

6. pull

To by bylo opravdu velké štěstí, kdyby mě po 3 hodinách nic nevyrušilo. Odbíhám, dobíhám a vidím 4 meleečka down. Nejspíše opět Shock Blast. Aha, ono to už ale není Shock Blast fáze první, ale fáze čtvrté. Guilda se opět probojovala do čtvrté fáze, no tak to je slušný pokrok. Bohužel opět zazářil Mr. Wiper alias Laser Barrage a kosil to jak obilí při žních. Bossovi zbylo 2 mega HP.

7. pull

Trošku to urychlím, přeci jen už to bude přes 3 hodiny, co jsem s nimi v Ulduaru a budete se divit, ono je to snad ještě únavnější než v tom raidu fakt být. Čili rychlopopis:

1. fáze - OK, 2 mrtví
    2. fáze - lehce podceněná water bomba
    3. fáze - tu jsem prospal
    4. fáze - tak zde jsem se zase probral. S combat ressy vcházejí do 4. fáze a s poměrně slušným časem. Mohlo by to vyjít. Tentorkát jim líp házet LB nemohl. Opravdu se jim to Mirek snažil ulehčit, co nejvíce to šlo, ale zase zadarmo jim to dát nechtěl. Samozřejmě že s přibývajícím časem ubývalo živol a přibývalo mrtvol, nicméně by to mohlo být dostačující. Hmmm, nebylo. Guilda věděla, že nestíhá enrage, zergla dvě části a třetí nechala až moc HP. Nestihli ji dát do časového limitu a nakonec je nemilosrdný pan enrage vykosil. Té poslední části, kterou nestihli dát však zbývalo zhruba 100k HP, čili už to smrdělo killem.

8. pull

Každý progress má někde vrchol a ten byl při sedmém pullu. Při tomto pullu musely vyplýtvat všechny combat ressy už po druhé fázi a velmi velmi dlouho jim trvala fáze třetí. Nestíhali na čas a tak radši wipnuli.

Pak tu mám v poznámkách něco o devátém pullu, resp. tu mám nadpis a nic u toho :D Každopádně v tento den guilda Mimirona na HMód ještě nedala. Možná už v této chvíli, jak píšu, je dole. Však oni se sami ozvou. Každopádně potenciál na jeho kill mají.
    Comments 8 Comments
    1. oxcz Avatar
      oxcz -
      Jen můžu dodat že druhý den padl Mimiron HM na první pull
    1. caputo Avatar
      caputo -
      Jsem říkal, že nebude trvat dlouho a ozvou se
    1. oxcz Avatar
      oxcz -
    1. bamboocza Avatar
      bamboocza -
      no jo, stačil zredukovat počet gnómů
    1. Jayjay Avatar
      Jayjay -
      Jsi nas znervoznoval Caputo ;D svoji pritomnosti
    1. caputo Avatar
      caputo -
      Jakto? Co si vzpomínám, tak jsem žádné nahé žhavé blood elfské erotické tance nepředváděl.
    1. xxeroo Avatar
      xxeroo -
      No ale nastval si me mas me tam nascreenu bez eq :D ach jo trapas gnomům ! Deynor.
    1. xxeroo Avatar
      xxeroo -
      Njn ale ten prvni screen ten gnom sem ja ale bez EQ? hanba gnomum Deynor.
  • Nové články

Termik-12

Event zpravodaj 14

Vážení hráči, mám pro vás hned několik novinek týkajících se eventů. Event master Velen si pro vás připravil speciální NPC s názvem "Event Master", které najdete v Orgrimmaru, Stormwindu a Dalaranu. NPC vám poskytne všechny důležité informace o eventech, které na Deimose a Phobose pravidelně pořádáme.

Termik 15.May 2012 01:00 Jdi na poslední přispěvek
    Gaia-1533

Soutěž o nejkrásnější screen

Pokud občas rádi obdivujete krásy světa WoW a rádi screenujete, připravte si své klávesy Print Screen do pozoru, protože začíná soutěž o nejkrásnější obrázek. Můžete ho pořídit v kterékoliv oblasti, jedná se pouze o screeny krajin/budov, či jiných objektů ve světě wow (například soch) na WOTLKu/TBC/Vanille.

Gaia 12.May 2012 01:00 Jdi na poslední přispěvek
    Otaku-11992

Cataclysm - Stonetalon Mountains

Dnes se podíváme do Stonetalon Mountains a uvidíme, jak příchod Cataclysmu změnil jeho tvář.

Vstup

Otaku 12.May 2012 01:00 Jdi na poslední přispěvek
  • Nové komentáře

Ceres

NPC pěkný, povedené, ale ty hrubky... Jako například u skřetích závodů "budete mýt podobu skřetího... Jdi na poslední přispěvek

Event zpravodaj 14

Ceres v Dnes 01:05
    Neris

Jak zjistime, ze to treba nebyl ten nas ? Zasilate email nebo neco takoveho ? -> me... Jdi na poslední přispěvek

Neris v Včera 22:38
    Timi

Ok, tak takové malé info, bylo posláno přes 60 screenů, některé musela Gaia smazat, protože byly... Jdi na poslední přispěvek

Timi v Včera 16:52
    Brinn

ale jinak GJ :) Jdi na poslední přispěvek

Event zpravodaj 14

Brinn v Včera 15:12
    Velen

Ano viem o tom,že sú tam nejaké nezrovnalosti v blízkej dobe sa ich budem snažiť napraviť Jdi na poslední přispěvek

Event zpravodaj 14

Velen v Včera 14:02
    Brinn

Skatulata a ruska ruleta, dost kratky popis eventu
    PVP skakacka: a co vytalentovana fire nova... Jdi na poslední přispěvek

Event zpravodaj 14

Brinn v Včera 12:19
    Mekroth

bolo by fajn priebezne sem pisat nejake aktualne informacie. Napr. kolko ludi sa uz zapojilo, kolko... Jdi na poslední přispěvek

Mekroth v Včera 10:20
    Aniela

Presne tak, bude tam az po updatu. Jdi na poslední přispěvek

Event zpravodaj 14

Aniela v 17.May 2012 10:37
    Velen

Ešte nebol update Jdi na poslední přispěvek

Event zpravodaj 14

Velen v 16.May 2012 21:22
    woltik

nebo zeby to nebylo pred aukci... Jdi na poslední přispěvek