• Dear Guest,

    You're browsing our forum as a Guest meaning you can only see a portion of the forum in read-only mode.
    To view all forum nodes and be able to create threads/posts please register or log-in with your existing account.

    TwinStar team

[AddOn] npcscan

bit

Authorized
Joined
Apr 25, 2016
Likes
45
Location
Zurich
#1


This will be indispensable while camping hogger on Kronos II.

It also works for players but it's named npcscan because that's where the iconic animation is copied from.

While camping Nazjak on the Nost PvE server I was sorely missing an addon like retail _NPCScan which alerts the player when certain NPCs are nearby - so I made one.

The detection method from retail (testing if the model is in the WDB by using a unit hyperlink) doesn't work in Vanilla afaik (or if so I would love to know how). On the other hand targeting is not a protected function so that can be used instead (which means no cache clearing required, but probably a smaller detection range).

I've exactly copied the alert of the retail version (https://www.youtube.com/watch?v=iYeXY5RSPi0) but the backend is kept very simplistic.

Also, showing your target on the minimap is probably not possible in vanilla (?).

There are two commands:
/npcscan lists the current targets
/npcscan name toggles name
When a target is detected it is removed and you have to add it again.

Repo: https://github.com/shirsig/npcscan
 
Last edited:

dieyoung

New Member
Joined
Oct 15, 2018
Likes
0
#2
Bit,
Your link no longer works. is it possible to re-upload your helpful add-on? Thanks in advance if so! :)
 

Cadingel

Kronos Developer
Joined
Sep 13, 2016
Likes
22
Location
Germany
#3
Bit,
Your link no longer works. is it possible to re-upload your helpful add-on? Thanks in advance if so! :)
The github link is there...
Download the repo as zip, extract the archive, the resulting folder npcscan-master or something like that has to be renamed to only npcscan, put that folder into your addons folder, done.
 

dieyoung

New Member
Joined
Oct 15, 2018
Likes
0
#4
The github link is there...
Download the repo as zip, extract the archive, the resulting folder npcscan-master or something like that has to be renamed to only npcscan, put that folder into your addons folder, done.
hmmm... what does the word "repo" mean? I'm guessing the issue might be that I am on an old mac? I tried to do a "save link as" just as it was, as well as trying to add a ".zip" extension to it, but nothing is downloaded at all. It just acts as a broken link to me. Do I need special software to use a github link? (I've heard of github links before, but have never used them personally for anything so far) Appreciate the help!
 

Cadingel

Kronos Developer
Joined
Sep 13, 2016
Likes
22
Location
Germany
#5
Hmmm, sorry I am not gonna explain to you what a repository is or what github is, please do your own research if interested.
I will just tell you what to do, it is simpler.

1. Follow the github link: https://github.com/shirsig/npcscan
2. Download the repository: http://prntscr.com/lrqxgn (this is a screenshot link, if you dont trust it, google it, i d c)
3. Extract the archive and rename the extracted folder like this: http://prntscr.com/lrqy3u
4. Copy the folder and paste it into the (wow-installation-folder / interface / addons) folder : http://prntscr.com/lrqym4
this is an example on how it is looking on my mac installation, the same applies for windows installations, addons are operating system independent.
5. Start the client, log in, in character selection screen -> go to addons and make sure it is activated. HF GL
 

dieyoung

New Member
Joined
Oct 15, 2018
Likes
0
#6
Turns out it was an issue of the github link not working with Safari on my old mac here. Once I tried it in Firefox, I had success and it worked! :D Thanks for your help!
 
Top Bottom